Instagram

@darrenoldfieldarchitects

News / Instagram

We designed this bespoke staircase with floating treads and half-helix steel balustrades for our client's split-level apartment in Chelsea.⁠
⁠
Hidden below is the master bedroom, which draws in natural light from the small lower-ground floor courtyard beyond.⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
A sunny interior for a Monday afternoon!⁠
⁠
This is the interior view of our previous post - our Art Deco collaboration with @kn_designs_uk in Beckenham, South London.⁠
⁠
The circular skylights and up-and-over window are in full view in this one, punctuating the angles and curves of the walls with natural light.⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
Last view of the week: the gorgeous curved brick facade and crittall French windows that lead into the extension of this Art Deco house in Beckenham.

Completed in 2018, this project was a collaboration with our architect partners @kn_designs_uk. We created a spacious kitchen-diner and living room come playroom, to make more comfortable living spaces for a growing family. 

The extended home is flooded with natural light from symmetrically placed crittalls, a wide up-and-over window and circular skylights. And the south-facing garden (from which this photo was taken) means that sunlight fills the home without overheating. Perfect #coffeespot.

Photography by @guylockwoodphotography 
.
.
.
.
#sunlight #crittall #crittalldoors #artdeco #artdecostyle #artdecoarchitecture #morningmood #butfirstcoffee #londonarchitect #beckenham #southeastlondon #br3 #saturyay
Part of our work as architects is to make our designs fit together smoothly in three-dimensional space: including at key points such as entryways, halls and doors to the outside.⁠
⁠
This project in Beckenham, South London, marries together the new ground floor kitchen-diner extension with the existing home. Combining raised, lowered and pitched ceiling heights is no easy task, and inevitably requires some ingenuity to keep things as simple as possible.⁠
⁠
By retaining a wide entryway between the two spaces, we've also sustained sight-lines through to the pitched roof lights and glazed doors of the extension, increasing a sense of depth.⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
Part of the joy in reconfiguring the floorpan of existing buildings comes from opening up and brightening the space. ⁠
⁠
In this project in Crystal Palace, South London, we created an open plan series of living spaces, wrapped around three sides of a courtyard garden.⁠
⁠
Wood-framed glazed doors lead out onto the garden, while also illuminating the spaces within. And most importantly, the spaces still retain their own identity, flowing from kitchen to dining to playroom to reading nook.⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
Not all views and passageways need to be long: this view is from the restoration of a Grade II listed pièd-à-terre flat in Notting Hill that we completed in 2019.⁠
⁠
The open plan kitchen diner leads through to the bedroom and bathroom beyond. We designed joinery to maximise storage and complement the light, airy feel of the rest of the apartment.
London terraces are often long and narrow. Historically, this made the centre of the home pretty dark!⁠
⁠
So part of our job as architects is to open up narrow terraced dwellings, drawing in natural light from wide glazing and skylights.⁠
⁠
This long view is care of our recently completed project in Tulse Hill, South London. The rear extension with sections of recessed rooflights opens out to a patio terrace with steps up to to the rest of the garden beyond.⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
Happy Monday! We're running a series of posts this week themed around perspective and long views. ⁠
⁠
Our key architectural principles are air, light and volume. When we develop designs for our clients, we focus on ventilation, ease of movement and perspective: this is technical as well as intuitive design work! ⁠
⁠
We do this always to improve quality of life, for the lifetime of our buildings. ⁠
⁠
This long view from the master bedroom through to the master bathroom suite is part of a redesign and refurbishment of a Grade II listed property in St John's Wood, which we completed in 2020.

Photography by @guylockwoodphotography 
Contractors @pasklondon
This morning's #coffeefeature is from our recently completed project in #StJohnsWood. That armchair looks like the perfect place for five minute's peace before the hurley-burley of the weekend begins. ⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography⁠
Contractor @pasklondon⁠
⁠
This #throwbackthursday post comes from a feasibility study we produced in 2016. For this development of 8 houses in South London, we were inspired by socially engaged architects like @peterbarber12 . Access to green space was paramount as part of the design process: we introduced a shelved wildflower roof to the second floor to 'green' the development from the top down.
We're invested in building local community networks for business. So we're delighted to be sponsors for the Pay It Forward fund, set up by our accountants and business coach, @co_accounting ⁠
⁠
Co- has established a Pay It Forward fund with the intention of encouraging and supporting young people in South London to get started in business.⁠
⁠
Read more: https://co-accounting.co.uk/blog/pay-it-forward⁠
⁠
We've not featured this cute little project for a while - but given the abrupt change in the season, we thought all of us could do with a little sunshine yellow in our lives. The gorgeously pigmented tiles are care of @imolaceramica. Happy #monday folks!⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
We've got into the habit of posting sunlit #morningcoffee spots from our projects on #Saturday mornings. ⁠
⁠
This one from our project in Highgate, North London, combines a wide window seat overlooking the garden, with shimmering Danish brick to the rear of this high-ceilinged kitchen-diner extension that runs the full width of the substantial Victorian terrace. Feeling the #saturdayvibes from here...⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography⁠
Contractor @hale.uk⁠
Interior design @annehunterinteriors
Happy Friday! We here to remind you that, if you like what you see on our insta feed and you want to learn more about our projects and process, we have a brochure (in hard copy and digital) that we can send you. Send us a DM with your name and address (or email address) and we'll pop one in the post to you.⁠
After 6 months of careful negotiation, we now have listed building and planning consent to restore a dilapidated Grade II-listed townhouse to its former glory.⁠
⁠
Aside from the internal works we’ve imaginatively rethought the rear garden with stone seating and a fire pit. A peaceful haven with stepped terraces to make the most of the garden's connection to the rear of the house.
There's a distinctly autumnal feeling in the air here at Oldfield Towers. So how about this as a #mondaymotivation for changing up your home? We installed this clean, minimalist woodburning stove when we redesigned and extended a large 1930s semi-detached home in Richmond. Perfect for getting cosy as we pivot into the colder months. ⁠
⁠
Photography by @guylockwoodphotography
COVID 19

As lockdown eases, we remain open for business during normal working hours (9:00am-6:00pm) and are working from our COVID-secure offices. Work continues on site with all appropriate safety measures for our projects currently under construction, and we retain all social distancing precautions when we visit. We are happy to arrange consultations via videoconference for new and existing clients, or in person with appropriate precautions.

Cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

ACCEPT

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More Information