Highgate House

PROJECTS / Completed

Our clients wanted to make their North London Edwardian property an easier space to entertain in, without losing its family home appeal.

As a result, we developed for them an open-plan, full-width rear extension made of three distinct sections. Overlooking the gravel garden is a reading nook with an oriel window, framed in narrow iridescent Danish brick. This then leads to an extra-tall clerestory and roof light in the centre, which maximises natural light in the dining space. On the right, we combined wide sliding glazed doors and exterior copper shingles to frame the kitchen. An ante-kitchen, hidden behind a secret door, gives access to the front of the house.

Our material palettes are subtle and complement the red brick of the original Edwardian facade. The newly designed gravel garden leads the eye towards the lawn, planting and trees beyond.

At the front, we redesigned the ground floor reception rooms to give flexible entertaining space. The basement enlargement accommodates a children’s playroom and spacious wine cellar. We reconfigured the bathrooms and guest suite on the upper floors to better suit the family. Finally, we co-ordinated a full refurbishment from top to bottom.

 

Contractor Hale UK
Interior Design Anne Hunter Interiors
Photography Guy Lockwood Photography

VIEW FULLSCREEN / NEXT PROJECT / ALL

COVID 19

As lockdown eases, we remain open for business during normal working hours (9:00am-6:00pm) and are working from our COVID-secure offices. Work continues on site with all appropriate safety measures for our projects currently under construction, and we retain all social distancing precautions when we visit. We are happy to arrange consultations via videoconference for new and existing clients, or in person with appropriate precautions.

Cookies

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

ACCEPT

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. More Information