Townhouse,
Streatham

PROJECTS /

We were commissioned in 2015 to work on this beautiful townhouse in Streatham.  Working alongside interior designers DO Design Studio, we refurbished the lower ground floor, with a contemporary rear extension, front and rear landscaping, and a garden room.

 

The extension is a subtle combination of danish brick, bronze glazing, exposed timber and terrazzo flooring. The use of the brick internally, and the large expanses of glass helped to blend the new extension with the landscaping.  The serenity of the finished space belies the complex engineering and groundworks that lie beneath. A series of deep piles and a cantilevered ground floor slab were required to avoid a mainline Thames Water sewer which ran adjacent to the site.

CLIENT Private
CONTRACTOR PVAD Ltd
INTERIOR DESIGN DO Design Studio
KITCHEN Kitchen Architecture
PHOTOGRAPHY Mary Wadsworth
STRUCTURAL ENGINEER Blue Engineering
PARTY WALL SURVEYOR APM Projects

VIEW FULLSCREEN / NEXT PROJECT / ALL

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close